Kampanjainfo

Harmaata taloutta on Suomessa torjuttu talousrikostorjuntaohjelmien avulla vuodesta 1996 lähtien. Tammikuussa 2012 hallitus hyväksyi uuden, kuudennen torjuntaohjelman harmaan talouden ja talousrikollisuuden ehkäisemiseksi. Harmaan talouden torjunta on hallituksen kärkihankkeita.

Ohjelmaan sisältyy yhteensä 22 hanketta, joiden tavoitteena on vähentää harmaata taloutta ja talousrikollisuutta. Niillä tuetaan laillista yritystoimintaa ja tervettä kilpailua. Harmaa talous - musta tulevaisuus -viestintäkampanja on yksi torjuntaohjelman hankkeista.

Harmaa talous - musta tulevaisuus -kampanjan tavoitteena on kertoa harmaan talouden ja talousrikollisuuden yhteiskunnallisista vaikutuksista ja yksilöille aiheutuvista seurauksista. Kampanja painottaa ennen kaikkea sitä, miten jokainen voi omilla arkisilla valinnoillaan torjua harmaata taloutta.

Yhteistä asiaa ajaa jo laaja joukko yhteiskuntamme toimijoita. Tärkein lenkki olet kuitenkin juuri sinä.

Kampanjaan liittyvä oppilaitoskiertue

Vierailee Suomen lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa myös syksyllä 2015. Oppilaitoskiertueen osalta tehdään yhteistyötä Opetushallituksen kanssa. Katso lisää kohdasta tilaa luento.

Tutustu harmaa talous -luentomateriaaleihin: Poliisi, Tulli, Verohallinto.

Yhteystiedot

Kampanjaan liittyvä palaute ja yhteydenotot:

[email protected]