Välistävetäjä voittaa kustannuksellasi.

Elintarvikepetokset

Väärennetyn elintarvikkeen tunnistaminen on asiantuntijallekin vaikeaa, mutta liian halpa hinta, epäilyttävän näköinen etiketti brändituotteessa, saamatta jäävä kuitti, puutteelliset tiedot tai hurjat lupaukset voivat viitata elintarvikepetokseen. Jos epäilet petosta, ota yhteyttä kuntasi elintarvikevalvontaviranomaiseen.

Katso tietoisku

Välistävetäjä ei noidata työsopimuksia

Nettihuijaukset

Vaikka nettihuijauksissa yksittäisissä tapauksissa on usein kysymys kohtuullisen pienistä summista, yhä useammin huijausten taustalla on järjestäytynyt organisaatio, joka toteuttaa huijauksia Suomessa ja maailmanlaajuisesti erittäin suunnitelmallisesti. Huijari haluaa saada aina hyötyä. Kohteena voi olla rahasi tai tärkeitä hyödynnettäviä tietoja, kuten henkilö-, pankkitili- tai luottokorttitietosi.

Lue lisää, miten välttyä huijauksilta.

Tunnista nettihuijaus

Tunnista epärehellinen nettirakas

Tunnista epärehellinen nettikauppa

Välistävetäjä ei huolehdi tuoteturvallisuudestasi

Tuoteturvallisuus

Lääkeväärennös sisältää usein oikean vaikuttavan aineen sijasta muita aineita tai vaikuttavaa ainetta saattaa olla jopa tappavan paljon. Väärennettyjen lääkkeiden markkinoissa on kyse rahojen huijaamisesta, ja lisäbonuksena voi saada entisten ongelmien lisäksi kasapäin uusia isompia ongelmia.

Katso tietoisku

Kenen tulevaisuutta rahoitat?

Valitse puolesi

Yksi kuititon ostos tai pimeä työkeikka ei ehkä tunnu isolta asialta, mutta harmaa talous vahingoittaa sekä sinua että koko yhteiskuntaa. Teet joka päivä arkisia valintoja, joilla joko tuet tai torjut harmaata taloutta ja laitonta toimintaa. Valitse puolesi.